Kom tot jezelf door te wandelen in ongerepte natuur!

Ontspannen Wandelreizen Weblog

06dec

Hoeveel prikkels trek je nog?

Je hebt een smartphone, een tablet en een laptop of pc. Minimaal twee social media-accounts, een abonnement op Netflix en YouTube kent geen geheimen voor je. Op je werk zit je achter een beeldscherm -  misschien zelfs wel achter twee. En overal verbind je je met wifi en bluetooth. Met gemak creëer je hiermee je eigen etmaalvullend programma.

Totdat soms ineens die vraag opduikt: “Heb ik ook nog een live leven”? Een leven met echte mensen en gesproken taal, echte sensaties, echte geuren en geluiden, echte waarnemingen op ware grootte. Een leven waarin je eerder kiest dan laat overkomen. Waarin de inspanning gevraagd wordt om je eigen regisseur te zijn, los van het volgen van massa en media.
Soms voel je ineens letterlijk hoe je lijf in een constante alarmfase blijft door je telefoon. Hoeveel stress dit geeft……. En hoe hard er actie nodig is.

Pak de overload aan:  

  1. Zet je telefoon in de vliegtuigmodus tijdens je werk, gesprek, boodschappen, koken, in het verkeer. Voel de rust van ongestoord focussen op één taak.
  2. Bekijk alle apps op je telefoon eens kritisch. Verwijder wat niet écht interessant is, verwijder wat ook via de pc kan. Ruimte in je telefoon geeft ruimte in je hoofd.
  3. Bepaal je eigen grenzen op social media, en start elke keer met het instellen van je alarm voor een half uur later. Stop dan ook echt, en ervaar wat dat doet.

Ben je klaar voor de volgende stap? Ga dan met me mee naar Marokko en wandel weg van de waanzin.