Verheldert de stappen op je levenspad

Ontspannen Wandelreizen Weblog

29jun

De meerwaarde van Ontspannen Wandelreizen

Het wilde maar niet lukken. De meerwaarde van mijn wandelorganisatie duidelijk formuleren. Achteraf niet vreemd omdat het voor mezelf niet helder was wat er in mijn speelt.

Lang  verhaal kort. Het thema “emotionele verwaarlozing” loopt als een rode draad door mijn leven met verstrekkende gevolgen. Toen ik langzaam ging voelen wat dit voor mij betekende weerhielden schuld- en schaamte gevoelens me ervan om hier open over te zijn.
Geïnspireerd door de openheid van anderen en het proces dat ik ben aangegaan ben ik er aan toe om voor mezelf te staan, nu vanuit een ander perspectief. 

De gevolgen van emotionele verwaarlozing zitten diep in het lichaam verankerd en zijn per definitie beschadigend. Het meest ingrijpende gevolg is dat het “ik” niet gevoeld kan worden. Om te overleven moeten de gevolgen gecompenseerd worden en moeten er strategieën ontwikkeld worden om weg te blijven van de pijn. Veelal gebeurt dit op onbewust niveau. Dit heeft consequenties, ten eerste voor de relatie met jezelf en in het verlengde daarvan voor de relaties in de buitenwereld. Ik kan je zeggen dat het mijn levenskwaliteit zeer indringend heeft beïnvloed wat ik overigens goed kon verbloemen.

Mijn wandelreizen gaan over contact maken met het “ik”. Een mix van wandelen, bergen, natuur, stilte, privacy en onthaasten met daarin de uitnodiging besloten om aandacht, tijd en ruimte voor het “ik” te hebben. Om te onderzoeken wat jouw “ik” betekent voor jou.
Deelnemers zijn  vrij om daar op eigen wijze invulling aan te geven. Dit alles in een ongedwongen sfeer. Hoe dit uitpakt is niet te voorspellen, wel is zeker dat het een avontuur met en voor jezelf is.

                                           
 

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!