Verheldert de stappen op je levenspad

Ontspannen Wandelreizen Weblog

09jun

Wandelen en ontspannen met een hond.

Sinds 2009 ben ik, Lia actief vrijwilligster bij het dierenasiel. Dat deze activiteiten een mooie win-win situatie oplevert blijkt uit het volgende verhaal.

Hij heet Job en verblijft sinds een kleine week in het asiel van Rotterdam. Op straat gevonden en nu in afwachting of zijn baas zich zal melden. Hij ziet er gelukkig goed uit voor zijn leeftijd deze leuke Jack Russell.
Als ik hem zie in zijn kennel weet ik direct dat we het goed met elkaar kunnen vinden. Hij wil aandacht en naar buiten. Nou, dat treft want dat is precies wat ik vandaag met hem ga doen. We gaan er samen een heerlijke dag van maken. Eerst gaan we een flink eind wandelen. Hij loopt parmantig iets voor me uit en maakt regelmatig oogcontact. Ik praat met hem en af en toe stoppen we even voor een kroel.
Dan is het tijd voor de lunch. Hij is voor het eerst bij mij in huis en na wat rond snuffelen heeft hij al gauw de fijne bank gevonden. Ook hij krijgt een boterhammetje en valt daarna innig tevreden naast me in slaap.
Na het hondenslaapje is er nog wat tijd om te spelen en te kroelen. Hij vindt het heerlijk om op zijn rug in mijn armen te liggen terwijl ik hem op zijn buikje aai. Zijn staart zegt: “nooit meer ophouden!”.
hem terugbrengen naar het asiel is altijd een vervelend moment.Tot dat hij een nieuwe baas heeft haal ik hem regelmatig op voor een wandeling en een kroelsessie.
De hond geniet van het wandelen, zijn vrijheid en de liefdevolle aandacht. En ook ik heb het uitstekend naar mijn zin in de natuur en met het hondenventje. Het is puur ontspannen en in het heden zijn.