Verheldert de stappen op je levenspad

Ontspannen Wandelreizen Wandelreis

Wandeltrektocht Saghro gebergte, maart/april 2022 25 mrt - 03 apr 2022

  • Datum 25 maart 2022 tot en met 3 april 2022
  • Prijs p.p. € 825,00. Dit is inclusief twee hotelovernachtingen, maaltijden, koffie, thee en water tijdens de wandeltocht, transfers, begeleiders en muildieren. Exclusief vliegtickets.
  • Maximaal 7 personen
  • Met bagagevervoer
  • Begeleiding door Lia en de Berber begeleiders.
  • Je kunt je inschrijven via het contactformulier


 

Reisprogramma van de wandelreis

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Ouarzazate

Vlucht van Amsterdam (AMS) naar Ouarzazate (OZZ). Aansluitend een korte transfer naar het hotel waar we overnachten.

 

Dag 2: Transfer naar het beginpunt van de wandeling, eerste wandeling

We verlaten de stad en rijden in 1,5 uur naar het beginpunt van de wandeltocht. We maken kennis met de begeleiders die ons opwachten en nadat de bagage op de muildieren is gerangschikt gaan we op pad. Een beetje onwennig nog en nieuwsgierig naar wat er komen gaat.
Overnachting in tenten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Wandeltrektocht

Wakker worden midden in de natuur, ontbijten in de ochtendzon met in het vooruitzicht een heerlijke wandeling die ons de bergen invoert. Telegraafpalen verdwijnen uit het landschap, dorpjes laten we achter ons, wegen hebben plaats gemaakt voor zandpaadjes.
Overnachting in tenten.

Dag 4: Wandeltrektocht

Het dagelijkse ritme krijgt steeds meer vorm. Iedereen heeft zo een eigen manier gevonden om te leven met de eenvoudige middelen die horen bij een trektocht. De begeleiders doen er alles aan om het de wandelaars zo aangenaam mogelijk te maken.
Overnachting in tenten.

 

 

 

 

 

 

Dag 5: Wandeltrektocht

We trekken steeds verder de bergen in. Het is stil en bijna sereen alsof hier de tijd heeft stil gestaan. Het voelt als een voorrecht om hier rond te lopen. Opdringerige gedachten raken vanzelf op de achtergrond.
Overnachting in tenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6: Wandeltrektocht

Het contact met de begeleiders is een verhaal op zich. Zij stellen zich bescheiden op en zijn een voorbeeld in het onthaasten. Ondanks de taalbarrière vinden zij het geweldig om onderdeel te zijn van de groep, om grapjes te maken en met ons te lachen. Voor hun is de reis geslaagd als wij het naar onze zin hebben.  
Overnachting in tenten.  

Dag 7: Wandeltrektocht

We zijn inmiddels diep in het Saghro gebergte doorgedrongen. Het lijkt alsof we al weken op pad zijn en het lichaam is helemaal aangepast aan het wandelen in bergachtig terrein.

Overnachting in tenten.

 

Dag 8: Wandeltrektocht

Dit is de laatste hele wandeldag. 
We zetten voor de laatste keer onze tenten op in een spectaculair bivak aan de voet van de rotsformatie genaamd Bab 'N Ali (poort van Ali)
Overnachting in tenten.

Dag 9: Transfer naar Ouarzazate

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de begeleiders. Zij gaan met hun muildieren terug naar hun bergdorp. Wij rijden terug naar de bewoonde wereld. Het is opvallend stil in de taxi , iedereen is in gedachten verzonken. Het is wennen na de stilte en de ruimte in de bergen. 
Overnachting in een hotel.

Dag 10: Retour naar Nederland

Rond 17.30 landen we op Schiphol en is het tijd om ook afscheid van elkaar te nemen.