Routebeschrijvingen

Op de website van Ontspannen Wandelreizen vind je geen uitgebreide routebeschrijvingen per dag

 

De wandelbegeleider Hossaine kiest een begin- en een eindpunt en alles daartussen is onderdeel van de route. Hij kent het gebied op zijn duimpje en weet iedere keer weer een nieuwe route uit te zetten. Soms komen we bijzondere omstandigheden tegen waardoor van de route afgeweken moet worden.
Wandelen in de bergen betekent rekening houden met ongelijk terrein i.v.m. losliggende stenen, grote keien met soms wat klauterwerk en off-road lopen. In de Rozen Vallei moet af en toe een snel stromend riviertje over gestoken worden. De bergschoenen worden dan gewisseld voor (water) sandalen.

Ook kan ik je niet vertellen hoeveel kilometer we per dag lopen.
We zijn ongeveer zes tot acht per dag op stap en nemen alle tijd om te genieten van de omgeving, te lunchen en om pauzes in te lassen. Structuur en "de tijd" zijn tijdens de trektocht onbelangrijk. Je kunt je ontspannen en vertrouwen op de kennis en kunde van de begeleiders.
 

Afhankelijk van enkele factoren worden één of twee wandelvrije middagen ingelast met de mogelijkheid om met de wandelbegeleider een wandeling in de omgeving van het bivak te maken.

De wandel(trek)tochten zijn voor iedereen met een normale conditie en zonder blessures goed te doen.