Kom tot jezelf door te wandelen in ongerepte natuur!

Ontspannen Wandelreizen Landschappen

Bulgarije, de kruidentuin van Europa.

 

 Het gastvrije bergdorp Dalgi Del ligt in het noordwesten van   Bulgarije, ruim 2,5 uur rijden vanuit Sofia. Het dorp is omringd   door bergen en maakt deel uit van de Balkan. Er wonen ongeveer   150 mensen die een hechte gemeenschap vormen. De Balkan   bestaat uit een lange reeks oneindige bergketens begroeid met   een grote variatie aan flora. Tevens is het de natuurlijke habitat   van veel vogels en zoogdieren, waaronder beren, vossen, reeën,   zwijnen en wolven. De 8 riviertjes die het dorp instromen vinden   hun weg naar de Donau.

 Hier drink je het zuiverste bronwater en adem je zuivere, kruidige   berglucht in.                                                                   

 Bulgarije heeft een landklimaat, warme zomers en koude winters, met vele zonuren. De koele avonden zorgen voor een aangename temperatuur voor het slapen gaan. Door de hoge ligging en ontbreken van betonnen gebouwen kent het geen extreem warme dagen.

Deze ongerepte en authentieke omgeving is het decor van deze nieuwe wandelreis

De twee accommodaties liggen in het dorp. Het familie vakantiehuis Gogov ligt aan het eind van het dorp; eenvoudig, met gedeeld toilet en douche. Na de wandeling kun je uitrusten in de grote tuin.

Het authentieke lemen huisje, overigens van binnen modern ingericht ligt aan de rivier. Een heerlijke rustige plek met een grote tuin.

Wil je nog meer privacy? Loop dan een klein stukje het dorp uit naar de oever van de rivier. Je kunt daar kiezen uit talloze heerlijke plekjes om met je benen in het snel stromende water te zitten.

 

De wandelingen zijn gevarieerd en altijd in het groen. Stijgen en dalen hoort erbij in de bergen, echter de paden zijn goed en afhankelijk van het weer kan de grond wel drassig zijn. Schitterende vergezichten verzachten het klimmen. Goede ingelopen bergschoenen zijn echt een must in deze wildernis.

 

Ben je (nog) niet zo’n geoefende wandelaar dan is dit zeker een aanrader. Het voordeel van een standplaats reis is de vrijheid die je hebt om een extra dag iets anders te doen.