Verheldert de stappen op je levenspad

Ontspannen Wandelreizen Wie is Lia

“Wie is Lia”

Talloze ervaringen en life events hebben bijgedragen aan de persoon die ik nu ben. Zo kijk ik terug op een kleurrijk arbeidzaam leven. Ik heb gewerkt als verpleegkundige, als danspedagoge na een studie aan de toenmalige Rotterdamse Dansacademie en later, na het volgen van diverse cursussen als dans/bewegingstherapeut in de GGZ. Nadat deze vaktherapie werd weg bezuinigd heb ik mij omgeschoold tot agoog in de GGZ. De geestelijke gezondheidszorg had meer mijn interesse dan de somatische zorg en in mijn laatste baan als psychiatrisch verpleegkundige op een spoedeisende hulp van een psychiatrisch ziekenhuis heb ik het dan ook prima naar mijn zin gehad.

In 2008 ben ik gestart met Ontspannen Wandelreizen. Daar ging nogal het e.e.a. aan vooraf. Het woord synchroniciteit is hier op zijn plaats. Teruggaand in de tijd was het lezen van een boek van wereldfietser Frank van Rijn hiertoe de aanzet. Een fietstocht over de Hoge Atlas in Marokko.
Het was tijdens de vierde wandeltrektocht die ik samen met de Berber begeleider Hossaine maakte dat we, gezeten op een rots op het idee kwamen om wat meer mensen mee te nemen. Ik zag het helemaal voor me: deze mooie ervaring delen met anderen.

Natuurlijk ben ik nog meer dan mijn werkervaringen en mijn status als kleine ondernemer. En dat is nog weer een ander verhaal.
Van kinds af aan heb ik het gevoel gehad dat er iets niet klopte in mijn leven en vanuit een groot verlangen om daar helderheid in te krijgen ben ik op onderzoek uit gegaan. Dat is een indrukwekkend ontwikkelingsproces geworden waar ik met name sinds enkele jaren vol in gegaan ben. Kortweg kan ik mijn inspanningen samenvatten als de beweging van denken naar voelen. In het blog 
https://www.ontspannenwandelreizen.com/weblog/meerwaarde-van-ontspannen-wandelreizen vertel ik in alle openheid over emotionele verwaarlozing waarvan de gevolgen als een rode draad door mijn leven lopen.

En verder ben ik enthousiast vrijwilliger bij een landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebeid van geweld in afhankelijkheidsrelaties, ga ik eens per week een hele dag op stap met een Border Collie en ben ik een paar keer per week in de sportschool. 

En dan nu eens kennismaken? Ga hiervoor naar de contactpagina.