Nieuwsbrief mei 2015

 Eén wandelreis of…..

 Voor een aantal mensen is een wandelreis in Marokko een eenmalige activiteit. Er zijn ook mensen die dusdanig  geraakt zijn door hetgeen Ontspannen Wandelreizen Marokko te bieden heeft dat zij voor een tweede keer  meegaan. Zo’n tweede keer is altijd anders omdat er al verwachtingen geschept zijn. Ondanks of misschien wel  dankzij die verwachtingen ervaren deze mensen de tweede reis als net zo positief of zelfs nog leuker. Dit heeft  geresulteerd in het feit dat enkelen zelfs voor de derde keer mee gaan. Maar er is altijd baas boven baas……..  één enthousiaste wandelaarster ging in april voor de vierde keer mee. En voor volgend jaar heeft zij zich ook  alweer gemeld.

 Top

 Op mijn vraag wat mensen echt top vonden in de reis krijg ik regelmatig het antwoord dat alles top was. Voor een  belangrijk deel is de tomeloze inzet van Hossaine daar debet aan. Zoals een wandelaar verwoordde op mijn  vraag:  Als je een mooi moment moet noemen, welk moment is dat dan en waarom? “Ik doe daar Hossaine mee  te kort als ik maar 1 moment mag benoemen. 

Echt heel bijzonder waren de lunchmomenten: Na een heerlijke  wandeling van een aantal uren stoppen op een mooie plaats, genieten van een heerlijke lunch samen met Hossaine en vervolgens in het zonnetje een uurtje slapen. En dat elke  dag weer…”. Je begrijpt dat ik daar blij van word en dat zulke antwoorden me inspireren.

 

Standplaats reis april/mei

De standplaats wandelreis van april/mei 2015 is inmiddels verleden tijd. Het was een soort  reünie  omdat alle deelnemers elkaar kenden van een vorige reis. Er was stilte, veel zon, lekker eten en drinken, twee mooie accommodaties waarin we logeerden. Iedere dag een mooie wandeling, we hebben in de rivier “gezwommen” , we zijn op theevisite geweest bij een nomaden familie en we hebben veel gelachen. Kortom, het was top
Een mooie impressie vindt je op de facebooklink www.facebook.com/media/set/? set=a.373616156173313.1073741830.239825306219066&type=3

Heb je de reis in april gemist? Je krijgt een tweede kans : de standplaats wandelreis van 18-09 tot 28-09.

 

Hoge Atlas

De eerst volgende wandeling is een wandeltrektocht in de Hoge Atlas. Met muildieren en hun begeleiders trekken we een ruime week lang door een spectaculair berglandschap. We overnachten in tenten midden in de natuur.Een echt avontuur want ook al liggen enkele feiten vast het is onmogelijk om alles in een dergelijke reis te plannen. Dat is ook wel een beetje de bedoeling omdat het loslaten van planning ruimte vrij maakt voor spontane acties en ervaringen.Voor deze reis heb ik een uiterste boekingsdatum vast gesteld omdat de vliegtickets naar Marrakech sneller uitverkocht kunnen zijn dan de tickets naar Ouarzazate.
Zie voor alle info de link www.ontspannenwandelreizen.com/wandelreis-marokko/wandelreis-in-de-hoge-atlas-augustus-2015

 

Vragen en twijfels

Stel: je hebt mijn website gelezen en je hebt belangstelling voor een bepaalde wandelreis. Je gaat je een voorstelling maken van hoe de reis eruit zou kunnen zien en je hebt verwachtingen. Mogelijk komen er vragen en/of twijfels in je op. Neem deze gerust serieus en val me ermee “lastig”.
Ik wil graag dat de reis van je keuze goed bij je past en je voorkomt teleurstellingen door je twijfels uit te spreken. Je kunt me mailen via de contactpagina op mijn website www.ontspannenwandelreizen.com/contact/ of via mijn gmail account infoliamarokko@gmail.com  of nog sneller door te bellen, 0628148194.

 

Alle goeds gewenst.

Lia.