Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief 2016

Hallo wandelaars,

Wat is geweest.

Met plezier en ook met een beetje weemoed kijk ik terug op de wandeltrektocht van april. Voor zowel wandelaars als begeleiding is deze wandelreis een bijzonder prettige ervaring geweest.

De zon aan een immer blauwe hemel en het schitterende, indrukwekkende berglandschap vormden het decor. De kruidige geur van de Marokkaanse brem en de groene bergvegetatie vergezelden ons tijdens de eerste wandeldagen. Later in de week werden we omringd door ongenaakbare rots- en bergformaties met als hoogtepunt de trail over de hoogste bergkam van Djebel Amlal, 2450 m. Slechts één stenig pad met vele bochten leidt omhoog. Ja, het was behoorlijk klimmen en….. een maal op het hoogste punt was de beloning in de vorm van een spectaculair uitzicht grandioos.

Iedere dag werden de tenten opgezet in weer een nieuwe omgeving, midden in de natuur. Thee drinken, uitrusten en nagenieten van de wandeling, een prettig plekje vinden om te badderen en als het donker is de avondmaaltijd bij kaarslicht.

Omringd door bergen en stilte en de zorgzame aandacht  van de Marokkaanse begeleiding voel ik mij op mijn gemak in deze wildernis. Tijdens de laatste afdaling voel ik, iedere keer weer, een soort weemoed omdat ik de bergen achter me laat en daarmee iets dat ik niet kan omschrijven. Het lijkt nog het meest op een verlangen.

Prachtige foto’s  van de trektocht in het Saghro gebergte bekijk je in het foto-album: 
https://photos.google.com/album/AF1QipOqwsvy6Pq_9qebrFs0I10YeqNovMnfaW_bC4nx

Wat gaat komen.

Ik heb besloten om de standplaats wandelreizen in Marokko uit mijn programma te halen. Marokko is bij uitstek een land om trektochten te maken. De meerwaarde is gelegen in de aanwezigheid  van de Marokkaanse begeleiders, hun muildieren, het kamperen en de gevarieerde routes. Dat geeft deze wandeltochten een uniek – en authentiek  karakter.

Zo komt het dat ik de standplaats reis in september 2016 heb veranderd in een wandeltrektocht. Het wandelgebied, de reisdata en de prijs blijven hetzelfde.

Bekijk de reis op je gemak op www.ontspannenwandelreizen.com/wandelreis-marokko/wandeltrektocht-rozen-vallei-mgoun-vallei/

Als je nu denkt: “oh, wat jammer, geen standplaatsreizen meer” kan ik je geruststellen.

In oktober 2016 staat er een semi-standplaats wandelreis in Portugal op het programma. Ik heb daar eerder over bericht in de nieuwsbrief van 1-03-2016.                       https://www.ontspannenwandelreizen.com/nieuwsbrief/1456850469/

En dan alvast een kijkje in het programma van 2017.

Met mijn voorliefde voor bergen en ongerepte wilde natuur ben ik gaan zoeken op de wereldkaart in welke gebieden mijn reizen nog meer tot hun recht komen. In 2017 staat een semi-wandelreis in Bulgarije op het programma. Meer hierover en over het Pindos gebergte in Griekenland en een trektocht in Portugal lees je in de nieuwsbrief in de tweede helft van dit jaar.

Alle goeds toegewenst,

Lia Smits.