Semi standplaats groepswandelreis in Portugal

Wandelen in Portugal

Een semi standplaats groepswandelreis. 

De vraag: “organiseer je ook wandelreizen in andere landen?” moest ik altijd beantwoorden met “nee”.  Tot nu!
De eerste Portugese wandelreis is een feit en te bekijken op mijn site www.ontspannenwandelreizen.com/wandelreis-marokko/semi-standplaats-groepswandelreis-in-portugal/   

Het uitbreiden van mijn wandelprogramma in andere landen zie ik als een logische- én avontuurlijke stap om meer mensen aan te trekken die op zoek zijn naar een groepsreis die aansluit bij hun wensen. Het unieke  concept en de doelgroep blijven staan als een huis. Kleinschaligheid, onthaasten, privacy en een persoonlijke benadering zijn de solide elementen waarmee de reizen worden georganiseerd.

Mijn keuze is gevallen op een streek in het binnenland van Portugal genaamd Alentejo. Een perfect wandelgebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Glooiende heuvels, bossen, stuwmeren, kleine beekjes en rotsachtig gebergte kenmerken dit landschap. Een uitgebreid netwerk van veelal eeuwenoude wandelpaden nodigt uit om eindeloze wandelingen te maken. Dankzij het mediterrane klimaat is er een grote variatie aan flora en fauna; de vruchtbare grond verwijst niet voor niets naar de bijnaam  “de broodmand van Portugal”. Pittoreske dorpjes met kronkelige straatjes en veel hoogteverschil hebben de tand des tijds overleefd.

De hoofdaccommodatie ligt midden in de natuur aan de voet van het natuurpark Serra de São Mamede . Er heerst rust en stilte in de omgeving en er is genoeg ruimte om je terug te trekken. Alle deelnemers hebben vanzelfsprekend de beschikking over een eigen kamer. 

Op dag 4 verlaten we Pomarinho voor een 3 daagse wandeltocht waarbij we 1 overnachting hebben in Beira met een bijzondere overnachtingsplek en 1 overnachting in Estalagem de Marvão. Ook hier heeft iedereen een eigen kamer.

Op dag 6 wandelen we terug naar onze standplaats.

Op dag 7 wordt een rustdag ingepland die je kunt indelen naar eigen behoefte. Het kan een wandeldag worden, een begeleide meditatiedag in de natuur of een rustdag in de omgeving of een combinatie.

 

Reisdata: zondag 2 okt. tot dinsdag 11 okt. 2016

 

Reiskosten:

Inclusief:

Exclusief:

Er zijn diverse vliegmaatschappijen en bookingsites die vliegtickets verkopen naar Lissabon. Hoe eerder je een vlucht reserveert hoe goedkoper het is. Momenteel is er een vlucht te boeken via www.skyscanner.nl voor €120,00.

Wil je hulp bij het boekingproces neem dan contact met me op. Dan doen we dat samen.

Heb je interesse in deze fijne wandelreis neem dan contact met me op.