Waarom Marokko?

Soms werd mij de vraag gesteld of ik ook in Europa wandelingen organiseerde, zoals bijv. in Frankrijk. Daar was ik wel gevoelig voor en heb daar op geanticipeerd.
We zijn in Portugal, Bulgarije en Macedoniƫ geweest. Stuk voor stuk prachtige landen met heel veel natuur.
En toch klopte het niet voor mij en ben er mee gestopt.

Het grote verschil tussen Marokko en Europa is dat het in Marokko nog mogelijk is om vrij te kamperen, de stilte op te zoeken en back to basic te gaan. Voor de bergbewoners is dit gesneden koek en zij zijn dan ook de ideale begeleiders.

Mijn wandelreizen faciliteren aandacht, tijd en ruimte voor jezelf en daar is een sfeer voor nodig van onbeperkte ruimte, stilte, ongerepte natuur en eenvoud. 
De charme van het rondtrekken in Marokko wordt verhoogd door de afwezigheid van gemotoriseerde ondersteuning. De grote bagage wordt vervoerd door muildieren met hun begeleiders. Die begeleiders hebben een belangrijk aandeel in het geheel. Ze weten precies waar het over gaat en met hun praktische ondersteuning en door zichzelf te zijn zijn ze de solide basis van iedere wandeltrektocht. Het is echt bijzonder hoe twee verschillende culturen elkaar ontmoeten in die indrukwekkende bergwereld. 

Wandelaars en begeleiders vormen een heterogene groep die ruim een week lang met elkaar in goede harmonie optrekken.
Dit alles bij elkaar is de meerwaarde van de wandeltrektochten in Marokko.