Kom tot jezelf door te wandelen in ongerepte natuur!

Ontspannen Wandelreizen Landschappen

Alentejo, het geheim van Portugal

Zo wordt  deze provincie in het binnenland van Portugal ook wel genoemd. En terecht want dit gebied is nog niet ontdekt en overspoeld door het massatoerisme.

Dichtbij de Spaanse grens ontvouwt zich een vruchtbaar landschap met glooiende heuvels, bossen,stuwmeren, beekjes en rotsachtig gebergte .  Een groot netwerk van (vaak eeuwenoude) wandelpaden nodigt uit om eindeloze wandelingen te maken.  Dankzij het mediterrane klimaat  is er een grote variatie aan flora en fauna en de vruchtbare grond verwijst niet voor niets naar de bijnaam  “de broodmand van Portugal” . Typerend zijn de doorleefde landschappen, typisch mediterrane vegetatie en adembenemende vergezichten. Pittoreske dorpjes met kronkelige straatjes en veel hoogteverschil liggen in de warme zon te blakeren. Ze dateren uit de Middeleeuwen en hebben de tand des tijds overleefd.

De hoofdaccommodatie ligt midden in de natuur aan de voet van het natuurpark Serra de São Mamede . Het biedt een oase aan rust en stilte en er is genoeg ruimte om je terug te trekken.

Halverwege de reis verlaten we Pomarinho voor enkele dagen om al wandelend meer van de omgeving te verkennen. We overnachten in Beira op een bijzondere locatie . De volgende dag trekken we verder om aan het eind van de middag aan te komen in Estalagem de Marvão. Dit middeleeuws dorpje is spectaculair gelegen op een hoge granieten rotswand. Hier brengen we de nacht door.

De aanwezigheid  van  ongerepte natuur, stilte, rust en ruimte zijn in ruime mate aanwezig in deze Portugese wandelreis. En dat is precies waar mijn wandelprogramma op gebaseerd is.