Kom tot jezelf door te wandelen in ongerepte natuur!

Ontspannen Wandelreizen Landschappen

Overvloedige natuur en een vleugje avontuur in Macedonië.

 

 De Republiek Macedonië is een land gelegen in het    midden van de Balkan in Zuidoost-Europa.

 Onze reis start in Ohrid. Dit oude stadje ligt aan het    meer van Ohrid in het zuiden van Macedonië. In de    oudheid werd Ohrid Lychnidos -Lichtstad- genoemd  vanwege het kristalheldere water van het meer.
 Het meer van Ohrid is een kom tussen de bergen  Petrino en Galičica. Het meer is een van de oudste en  diepste meren van Europa en staat onder bescherming  van de UNESCO.

Tijdens de reis zullen we in verschillende nationale parken wandelen, ieder met een bijzonder landschap en de daarbij behorende flora en fauna. Onze gids is Tony Moerkens, Macedonië kenner bij uitstek. Hij kan je van alles vertellen over het planten- en dierenrijk en over de historie. Hij is de auteur van diverse reisgidsen die dit prachtige land beschrijven.

National Park Mavrovo

Het Nationaal Park "Mavrovo" bevindt zich in het noordwestelijke deel van de Republiek Macedonië.
Het centrale deel ligt aan de Radika vallei, die wordt gekenmerkt door talrijke ravijnen, steile stukken, rotsen, grotten en watervallen. De vegetatie in het Nationaal Park "Mavrovo" bestaat ​​uit een buitengewone verscheidenheid aan planten en vlinders. De fauna in het Nationaal Park "Mavrovo" wordt gekenmerkt door een grote diversiteit en vertegenwoordigt 140 soorten vogels. Wat de zoogdieren betreft, vind je in het park beren, de lynx, de steenbok en de wilde kat.

National Park Pelister

Het Nationaal Park Pelister bevindt zich enkele kilometers van Bitola en beslaat een gebied van 12.500 hectare.
Pelister is rijk aan bronnen, rivieren, bergbeken en er zijn twee gletsjermeren.
Het Grote en het Kleine Meer staan bekend als de bekend als "Pelister Ogen". Het grote meer ligt op een hoogte van 2218 meter boven de zeespiegel. Het is één van de hoogste gletsjermeren in Macedonië. Aan het meer is een berghut waarin we gaan overnachten.

National Park Galiciča

Dit beschermde park ligt als het ware tegen de stad Ohrid geplakt. Het is een karstgebergte waarin verschillende ecosystemen verantwoordelijk zijn voor de aanwezigheid van meer dan duizend plantensoorten. De berg Galiciča heeft vele grotten waarvan sommige onderwater staan. Een aantal van de grotten zijn vol met stalactieten en stalagmieten van carbonaat rotsen. Kleine dorpjes en gehuchten liggen verspreid in het landschap. Dit verklaart de aanwezigheid van kleine akkers, kuddes schapen en geiten, weitjes en wijngaarden.