Kom tot jezelf door te wandelen in ongerepte natuur!

Ontspannen Wandelreizen Ervaringen

Wat vonden deelnemers van de wandelreis in Bulgarije? (mei 2017)

Gerard die voor de tweede keer mee ging zei: 

"Ja, ik heb zeker genoten, drie avonden op rij de slappe lach.......
Bernadette en Ruud zijn geweldige mensen, zeker met Ruud heb ik leuke gesprekken gevoerd. Dat was een extra dimensie. Ik vond het heerlijk om In alle rust, op terras bij Ruud en Bernadette, genietend van lokale wijn, te lezen en af en toe te kijken naar het geweldige uitzicht; ik heb erg genoten van mijn atelierochtend.

Voor Els die voor de derde keer meeging heeft deze reis haar veel goeds gebracht. Ze geniet meer dan voorheen van het zijn hier en dat wat ze doet.

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Enkele reacties van deelnemers aan de Portugalreis 2016.

Een sfeerimpressie van Gerard: rust, ontspannen, alleen kunnen zijn en ook kunnen delen met anderen en dat in een mooie omgeving. En verder, dat het mogelijk is met een groep op vakantie te gaan zonder dat er zelfs gevraagd wordt naar werk of overig privéleven, uniek!

"De wandelingen die ik heb gemaakt waren voor mij soms pittig,maar zeker de moeite waard en ik heb ervan genoten. Ik heb meer gewandeld dan ik dacht dat ik kon. Ik vond het prettig dat je als ik achteraan liep, mij in de gaten hield".

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen van een deelnemer aan de wandeltrektocht in het Saghro gebergte april 2016.

" Echt top was Hossaine. Deze man kent niet alleen het hele gebied uit z’n hoofd, maar schat ook heel goed in hoe hij de dag moet indelen met wandelaars van verschillend pluimage. Hij gaf mij in elk geval – op het juiste moment en ongevraagd - precies die ruimte die ik nodig had. Zonder zo’n gids, had deze week er heel anders uitgezien voor mij.

En nog een opmerking betreft de kleinschaligheid: " Er is een enorm aanbod van wandelreizen in Marokko, maar geen enkele met de kleinschaligheid van jouw aanpak. Ook het feit dat het accent niet op het wandelen per sé ligt sprak mij erg aan.

Nog een deelnemer aan het woord: "Het sprak me direct aan.Vooral het woord ontspannen geeft al een indruk over de intentie van het wandelen.
Vlgs mij zijn wij verwend en daar ben ik dankbaar voor.
Mooie momenten zijn er voortdurend, onderweg, uitzichten, maar ook het kopje thee dat klaar staat.
Of een bronnetje in de zon om je op te frissen.
Het opgaan in het moment door de stilte, geuren en de warmte van de zon".

Meer foto's zijn te bekijken in het foto album:
https://photos.google.com/album/AF1QipOqwsvy6Pq_9qebrFs0I10YeqNovMnfaW_bC4nx

 

Een wandelaar koos voor de ultieme kleinschaligheid. Maart 2015:

Kun je in 5-7 woorden (of in 1 zin) een sfeerimpressie van de reis geven?

"Dat is te kort: Vooraf had Lia alles keurig op papier gezet zodat de reis al heel ontspannen begon. De taxi was op het afgesproken moment op de afgesproken plaats. Kortom; ik hoefde me alleen maar over te geven en kon genieten van al die mooie momenten. Ik had gekozen voor een individuele wandelreis met gids en muildier. 7 Dagen samen met Hussaine gewandeld in een prachtig gebied. Dagelijks een prettig terugkerend ritme van opstaan, ontbijten, tent afbreken en muildier opladen en dan aan de wandel. 's Middags lunch en daarna nog 2 uurtjes wandelen. Daarna bivak opzetten, rust tot het avondeten en dan in alle rust genieten van hetgeen Hussaine die dag weer klaar gemaakt had".

 

Aanbeveling van Loes.

Zij ging in april 2015 voor de tweede keer mee. Op mijn vraag of zij mijn wandelprogramma aan beveelt antwoordt zij: Jazeker! Ik heb alweer iemand de site toegestuurd. Ik kan alleen maar positief zijn. Omdat het heerlijk is om met zo’n kleine groep zo ontspannen te reizen. Geen gedoe van op tijd hier of daar. Juist heerlijk om de tijd te vergeten en al helemaal niet met afstand bezig zijn. We lopen, genieten, stoppen, eten wat, liggen even, bewonderen de natuur en schitterende omgeving en gaan weer verder met wandelen, genieten, kijken, luisteren. Al je zintuigen komen tot zijn recht. Waar het voor gemaakt is. Alles tot je nemen en vol verwondering te zijn wat de natuur allemaal te bieden heeft.

 

Wat vonden deelnemers top in de standplaats wandelreis 2014 in de Dades Vallei?

"De kleinschaligheid, de persoonlijke benadering en de nadruk op onthaasten en ontspannen, samen stilte beleven".

"De berbergids die ons over voor toeristen onbekende paadjes leidde".

"De begeleiding, catering etc.tijdens de reis. Je hebt echt een geweldig team".

 

Een mooi moment tijdens de reis vonden zij. September 2014:

"De stilte én het samen stil zijn tijdens (een van de ) rustpauzes in die prachtige rode bergen: Ontroering voelen: samen zijn en tevens bij jezelf, heerlijk.
En toen plotseling, het bezoek van die prachtige vogels, die overvlogen, tegen de blauwe lucht, pure schoonheid".

"Dan denk ik aan de prachtige luchten boven de bergen, het veranderende licht, de kleuren, de sfeer".

 

Deze deelnemers maakten een privé wandelreis in het Saghro gebergte. Dit waren hun top ervaringen. Oktober 2014:

Ingrid: "Woensdag 1 oktober; de dag dat ik 50 jaar mocht worden. Dat mijn wens om een Sarah reis te maken in Marokko ook daadwerkelijk gelukt is. Wat een cadeau om hier te mogen zijn op deze voor mij zo bijzondere dag.

Monique: "Het mooiste moment is voor mij het loslaten".

"Brainresettend, prachtig, confronterend, uitdagend. Super".

 

IN 2012 maakt Anneke een wandelreis samen met de wandelbegeleider.

Op de vraag of zij een reis van mij aan anderen aanraadt antwoordt Anneke: Jazeker, ben ik al mee begonnen. Krijg daarop veel reacties als ‘knap van je’, ‘dat je dat durft’, ‘ik weet niet of ik dat zou kunnen’ maar probeer de kennelijke angsten dan weg te nemen. Ik vind dat iedereen zo’n ervaring zou moeten willen meemaken, het een zijn met de natuur en het zo compleet kunnen loslaten van je eigen wereld. Maar ik geef toe, je moet dat wel kunnen…

 

Een deelnemer wandelend in de Rozen Vallei. Mei 2012:

"Ik geniet de ogen uit mijn hoofd".